Waarom wordt het haar snel vettig?

Maar sommige haartypes zijn vatbaar voor olie-opbouw. Olie kan zich in minder dan 24 uur tot een zichtbaar niveau opbouwen. Soms kan intensieve lichaamsbeweging, overmatig gebruik van haarproducten of zelfs naar buiten gaan in overmatige vochtigheid of hitte een vette haardag veroorzaken. Vettig haar is het resultaat van de talgklieren op je hoofdhuid die olie produceren.

De olie wordt vervolgens door je haar opgenomen en te veel ervan kan een vettige uitstraling geven. Vet haar kan een veelbetekenend symptoom zijn van verschillende onderliggende medische aandoeningen. Het kan worden veroorzaakt door schimmel- of bacteriële infecties, hormonale onevenwichtigheden en bepaalde huidaandoeningen, zoals seborrheic dermatitis. Productophoping kan een nummer op je haar doen.

Wanneer je product, vuil en olie hebt opgebouwd rond je follikelopening, waar je haar groeit uit opbouw rondom dat langzaam je haarwortel begint te stikken, en het veroorzaakt ontstekingen, vertelde getrainde tricholoog en haarstylist Shab Reslan ons ooit over de aandoening. Klinkt contraproductief, ja, maar als je teruggaat naar onze oorzaken van een vette hoofdhuid, weet je dat overwassen een grote bijdragende factor is. Zo vaak hoor je mensen bespreken hoe ze hun hoofdhuid omscholen of hun haar balanceren, en meestal is dit wat ze doen. Vet haar kan verschillende oorzaken hebben.

Volgens Rob Peetoom meesterstylist Linda de Zeeuw is vettig haar het resultaat van overactieve talgklieren wanneer ze te veel talg produceren, zegt ze. Hoewel talg goed is voor het haar, kan te veel je haar er glad en vettig uit laten zien. Veelvoorkomende oorzaken van vettig haar zijn ongezonde eetgewoonten, medicijnen, onjuiste haarverzorging, stress, hormonale schommelingen en verandering in het weer. Door je haar minder vaak te wassen, krijgt je hoofdhuid dat signaal niet zo vaak en zal het op zijn beurt minder olie produceren.

De reden hiervoor is dat als je je haar te vaak reinigt van zijn natuurlijke oliën, het zou kunnen proberen te overcompenseren. Zijde en satijn voorkomen wrijving (wat leidt tot trekken, trekken, strekken, breken en verwarren), en deze gladde stoffen helpen de natuurlijke oliën van het haar te behouden, zegt haarstylist Miko Branch, mede-oprichter van haarverzorgingsmerk Miss Jessie's Original. Dus, zie je, plotseling hoeft vettig haar niet het einde van de wereld te zijn voor jou en je haar. Nu je je meer bewust bent van het belang van het gebruik van een shampoo die je haar niet overbelast met onnodig vocht, is het tijd om dieper te kijken naar degene die je haar gaat reinigen voor een langer, frisser gevoel zonder het droog te laten en te veel gereinigd.

Zoals bij elke olie, kunnen je natuurlijke oliën je haar beschermen, maar dat verandert niets aan het feit dat je wortels er nog steeds vettig uitzien en hoogstwaarschijnlijk je follikelopeningen verstoppen, legt Reslan uit. Binnen een paar dagen na het wassen van je haar bouwen deze natuurlijke oliën zich op en laten het oppervlak van je haar er dof, donkerder en 'vastgelijmd' uitzien. Het heeft allemaal te maken met de hoeveelheid olie die je hoofdhuid produceert, en hoe goed je haar die olie kan dragen. Als gevolg hiervan, als je fijn haar hebt, gebruik je zware vochtinbrengende producten, kan het zijn dat je haar sneller vettig wordt omdat er een teveel aan vocht is.

Deze formules geven je haar diep vocht zonder resten achter te laten, voor lichter haar dat stuitert. Verschillende haartypes zullen na verschillende tijdsduur vettig lijken - mensen met grof of getextureerd haar kunnen het haar misschien een week laten staan en het ziet er nog steeds fris uit. De olie op zich is niet slecht voor het haar - in feite maakt het haar glanzend, gezond en sterk, maar te veel olie kan een opbouw veroorzaken waardoor het haar er slap en overdreven glad uitziet. We spraken met stylisten van de Rob Peetoom Salon in NYC en tricholoog en HairClub-haargezondheidsexpert Shab Reslan om tot de wortel te komen van wat ervoor zorgt dat je hoofdhuid in olie-overdrive gaat.

Leave Reply

Required fields are marked *