opc_loader

Merken

TANNING

 

Wat is Instant Sunless Spraytan?

Een mooie teint zonder zon of zonnebank? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Vanaf nu is het mogelijk om snel en veilig bruin te worden in slechts een aantal minuten. Allemaal leuk en aardig die zelfbruiners, maar wat zit er eigenlijk in? En waar word je dan precies bruin van? Wij leggen het je uit…

Hoe werkt een Instant Sunless Spraytan?

Het bruinen vindt plaats in de bovenste lagen van je huid. Deze bovenste huidlaag heet de Epidermis (epi = boven en derma = huid) De Epidermis zelf bestaat ook weer uit verschillende lagen. De bovenste laag van de Epidermis is de hoornlaag, deze bestaat voornamelijk uit dode huidcellen die werken als een “beschermlaag” waardoor de huid minder snel uitdroogt en een natuurlijke barrière vormt tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers van buiten af. Het is de hoornlaag die gekleurd kan worden door bruiningsproducten.

Dihydroxyaceton (DHA)

DHA wordt al sinds 1970 gebruikt voor zelfbruiningsproducten, maar pas aan het eind van de 80’er jaren was de cosmetische industrie instaat om met deze producten echt goede resultaten te krijgen. Zo werd het resultaat van zelfbruiningspoducten niet langer een ‘oranje gloed’ maar een realistische bruine teint. Ook kwam men erachter dat een hogere concentratie DHA zorgt voor een mooiere en diepere bruine kleur.

Het is belangrijk dat de DHA die gebruikt wordt van hoge kwaliteit is. DHA werkt door bindingen aan te gaan met aminozuren in de dode huidcellen van de hoornlaag. * De kleurverandering van je huid is direct zichtbaar en ontwikkeld tot ongeveer 4 uur verder na het aanbrengen van het product (afhankelijk van de concentratie DHA). Deze bruinere huidskleur is niet blijvend omdat de cellen in de hoornlaag voortdurend vernieuwd worden. Elke 28 dagen verwijdert je lichaam de dode huidcellen en ontstaat er een nieuwe frisse huidlaag. De omgeving speelt een belangrijke rol in de houdbaarheid van je bruine teint. In de koude winter maanden verliest je huid sneller dode huidcellen, waardoor de teint iets minder lang aanwezig blijft. Gemiddeld is het effect van een behandeling met Instant Sunless Tan 5 -10 dagen zichtbaar.  

Erythrulose

De werking van Erytrhulose en DHA is ongeveer het zelfde, alleen doet erytrhulose er iets langer over om het volledige effect te bereiken waardoor de kleur ook langer mee gaat. Zowel erythrulose als DHA reageren met aminozuren in de dode huidcellen waardoor een bruine kleur ontstaat. Eruthrulose is een monosacharide dat van nature voorkomt in frambozen. Door het complexe en relatief dure proces dat nodig is om een zuiver erythrulose uit de framboos te krijgen wordt deze stof vaak alleen gebruikt in de betere bruiningsproducten.

Wanneer erytrhulose wordt gecombineerd met DHA ontstaat een mooiere en langer aanhoudende bruine teint. Daarnaast is het resultaat prachtig egaal, natuurlijk en vervaagt de bronze teint geleidelijk.